Informateurs coalitie organiseren inspiratieavonden

De Ligne in Sittard. © Google Street View
Beide informateurs voor de vorming van een nieuwe coalitie in Limburg organiseren volgende week in Sittard en Venlo twee zogenoemde inspiratieavonden.
Wie dat wil, kan daar zaken aan de orde stellen die belangrijk zouden kunnen zijn voor de vorming van een nieuw bestuur in Limburg.

Coalitie

De informateurs, burgemeester van Kerkrade Petra Dassen-Housen en Jan Schrijen, voeren sinds 14 april gesprekken met de beoogde coalitiepartners BBB, VVD, CDA, PvdA en SP. De informateurs willen volgende week van mensen of organisaties horen wat belangrijk zou kunnen zijn bij de gesprekken tussen de partijen en de vorming van een nieuw bestuur.
Maximaal twee fractieleden uit de Limburgse Staten mogen tijdens deze avonden meeluisteren. Het is niet de bedoeling dat op deze avonden gedebatteerd wordt.

Inspiratieavonden

Iedereen die dat wil kan zijn zegje komen doen. Van wat is ingebracht wordt een verslag op hoofdlijnen gemaakt. Dat kan worden betrokken bij de gesprekken tussen de beoogde coalitiepartijen.
Geïnteresseerden moeten zich vooraf via de website van de provincie aanmelden en laten weten over welk deel van het provinciaal beleid hun aandachtspunt gaat. De avonden vinden plaats op woensdag 10 mei in bibliotheek Ligne in Sittard, en vrijdag 12 mei in de stadsbibliotheek in Venlo.