L1mburg Centraal: Aanhoudingen na straatrace Maastricht

De politie beeïndigde de straatrace. © Track '88
Aanhoudingen en inbeslagnames na straatrace Maastricht. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

ZuyderGame wil spelenderwijs vacatures opvullen

Het piept en kraakt in de gezondheidszorg. Door de vergrijzing hebben steeds meer mensen hulp nodig, maar er zijn steeds minder handjes aan het bed. Dus halen ziekenhuizen alles uit de kast om in beeld te komen bij potentiële medewerkers. Een interactief spel moet nu voor nieuwe aanwas zorgen. Zuyderland heeft de ZuyderGame gelanceerd. Iedereen die eraan meedoet leert de zorginstelling spelenderwijs op verschillende manieren kennen.

Aanhoudingen en inbeslagnames na straatrace Maastricht

De politie en Marechaussee hebben zondag een einde gemaakt aan een bijeenkomst van stuntende scooters en motorrijders op een industrieterrein in Maastricht. Meer dan 100 bestuurders haalden daar capriolen uit door met slippende banden of op één wiel rondjes te crossen door de omgeving. Zes personen werden aangehouden, zeven motoren werden in beslag genomen.

Een Poolse straathoekwerker in Venlo

Een Poolse straathoekwerker moet in de gemeente Venlo voor minder rondzwervende dakloze arbeidsmigranten zorgen. Szymon Karas helpt de vooral Oost-Europeanen om hun leven weer op de rit te krijgen. In een maand tijd heeft hij met Stichting Barka zo'n 30 mensen geholpen en van de straat gehaald.

Gravelrijden in Valkenburg: afzien én genieten

Gravelrijden gaat het helemaal worden, althans als het aan de fietsliefhebbers ligt. Valkenburg had afgelopen weekend de eer om voor het eerst in Nederland een wereldbekerwedstrijd te organiseren. Het parcours en het weer lieten de deelnemers afzien en genieten tegelijkertijd.

Moorveld krijgt Bandkeramische boerderij

In Moorveld, in de gemeente Meerssen, wordt een Bandkeramische boerderij nagebouwd. Ook komt er een documentaire over de Bandkeramiekers, die zich 7000 jaar geleden vestigden in Zuid-Limburg. Het is een stukje geschiedenis dat niet iedereen op het netvlies heeft, maar wel van groot belang is.