L1mburg Centraal: Limburg viert Koningsdag

Stockfoto © iStock
Limburg viert Koningsdag en Euregionale documentaire over klimaat. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk de hele uitzending van Limburg Centraal.

Limburg viert Koningsdag

Koningsdag, door de hele provincie vrijmarkten, muziek en drank. Maar dit jaar in Limburg weer gewoon, zou je kunnen zeggen, zonder de koning. Een jaar na het bezoek aan Maastricht was de koninklijke familie nu te gast in Rotterdam.
Bekijk hier de hele reportage

Euregionale documentaire over klimaat

Mensen moeten beter doorkrijgen wat de gevolgen van klimmaatverandering zijn. Dat dachten zo'n zestig leerlingen uit Heerlen, Hasselt en Aken na de overstromingen van 2021. Ze besloten samen een klimaatdocumentaire te maken, met de titel 'Klimaat kent geen grenzen' .
Bekijk hier de hele reportage

Benny past op huisdieren, overal ter wereld

Wie wil dat nu niet? Bijna gratis op vakantie en op je vakantieadres logeren in de meest luxe villa's. Limburger Benny Voncken reist al maanden de wereld over en betaalt alleen zijn eigen vliegreis. Benny is huisdierenoppasser en doet het zo goed dat hij meer in het buitenland is dan thuis in Limburg.
Bekijk hier de hele reportage

Max vol aan de bak voor de Grand Prix van Azerbeidzjan

Max Verstappen is natuurlijk de WK-leider in de Formule 1. Na enkele weken van relatieve rust mag hij nu weer vol aan de bak, want de Grand Prix van Azerbeidzjan staat voor de deur.
Bekijk hier de hele reportage

Nederland wint EK-kwalificatie handbal van België

De Nederlandse handbalmannen, met daarbij vier Limburgse spelers, kan kwalificatie voor het EK bijna niet meer ontgaan. In Hasselt werd met behulp van veel Limburgse Oranjesupporters met 28-23 verdiend van België gewonnen.
Bekijk hier de hele reportage