Limburg viert Koningsdag met vrijmarkten en festiviteiten

Koningsdag op het Schouwburgplein in Venray © Edward-Media
Koning Willem-Alexander viert op Koningsdag zijn 56e verjaardag en dat wordt ook in Limburg gevierd.
In verschillende dorpen en steden zijn er vrijmarkten en andere festiviteiten.

Venray

Zo organiseert Venray de Koningsfeesten op het Schouwburgplein en Henseniusplein. Er is onder andere een kindermarkt, livemuziek in de vroege middag en een feestprogramma met coverbands en dj in de late middag en avond.

Roermond

Ook Roermond kleurt voor één dag oranje. Er zijn verschillende vrijmarkten waar spullen worden verkocht. Zo is er de Koningsmarkt met 200 kraampjes op de Donderbergweg en bij het winkelcentrum. Daarnaast is er de Oranjemarkt op de Parklaan en de omliggende straten rondom de Kapel in ‘t Zand, met 180 kraampjes. Voor kinderen zijn er twee kindervrijmarkten in Herten en bij de ECI.

Blerick

Door het hele centrum van Blerick staat er een grote Oranjemarkt opgesteld met kooplieden. Voor kinderen is er een Kinderfantasiemarkt waar ze zelfgemaakte en tweedehands spullen verkopen. Deze markt staat op het Lambertusplein en de aanliggende straten.

Maastricht

Een jaar geleden bezocht de koning onze hoofdstad nog. Maar ook nu de koning in Rotterdam is, maakt Maastricht er een feest van. Op het Oranjegloed Festival op het Vrijthof komen bands, dj's en artiesten. In het Stadspark vindt er een vrijmarkt plaats.
De vrijmarkt in het Stadspark in Maastricht © Orange Media

Geleen

Ook Geleen trekt alles uit de kast om de verjaardag van de koning te vieren. Met een braderie, kindervrijmarkt en een sportevent zijn er tal van activiteiten. Op de Markt is er vanaf 14:00 uur een show met bands, dj's en Limburgse artiesten.

Langere treinen

Arriva maakte bekend op Koningsdag extra lange treinen in te zetten. Deze rijden de hele dag op de Maaslijn (tussen Roermond en Nijmegen) en in de avond vanuit Maastricht richting Roermond en Heerlen.