Maastrichtse Yvo mocht lunchen met de koning

De lunch in Paleis Huis ten Bosch © Rotapool via Rijksvoorlichtingsdienst (RVD)
Het was een speciale dag voor de Maastrichtse Yvo Kesler; hij mocht woensdagmiddag lunchen met de koning.
"Het was echt heel leuk om eens mee te maken", vertelt hij in de Nieuwsshow op L1 Radio.

Hele eer

Ter ere van het tienjarig koningschap, bood het koningspaar de gelegenheid om met 100 mensen feestelijk te lunchen. Yvo werd door meerdere mensen aangemeld en hij was niet de enige: "Er waren 9000 aanmeldingen. En uiteindelijk ben ik een van die 100 geworden. Dus dat was wel een hele eer".
De 100 genodigden met koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix © Rotapool via Rijksvoorlichtingsdienst (RVD)

Stijf

"Je denkt in het begin dat het heel stijf is. Maar dat valt dus echt enorm mee. Het zijn gewoon normale mensen zoals wij allemaal", verklaart hij. Bij de tweede gang kwam koningin Máxima aan zijn tafel zitten. Daar praatten ze over vrijwilligerswerk: "waar dat op neerkomt, is dat zij ook heel erg bezig is met heel veel verschillende stichtingen in het land. Ze zei dat ze gewoon op ons lijkt. Het is een hele gezellige, relaxte vrouw om mee te praten".

Souvenirtje

Om de herinnering aan deze speciale lunch levend te houden, heeft Yvo ook een souvenirtje meegenomen: namelijk de menukaart.
De menukaart die Yvo mee naar huis nam © Yvo Kesler
Yvo is niet de enige Limburger die aan mocht schuiven bij de lunch. Ook Michel van Dijke uit Geleen kreeg een uitnodiging.