Opsporing Verzocht: acht tips woningoverval Maastricht

Hulpdiensten zijn aanwezig na melding van een woningoverval in Maastricht © Orange Media
De politie heeft acht tips ontvangen over een woningoverval uit juli 2022 in Maastricht. Een reconstructie van de overval werd dinsdagavond in televisieprogramma Opsporing Verzocht getoond.
In de nacht van 7 op 8 juli werd aan de Ponjaardruwe een destijds 84-jarige man gewekt toen twee dieven in zijn slaapkamer stonden en zijn mond bedekten. Ze gingen er met een kluis met daarin onder andere dierbare sieraden vandoor. De twee mannen, met bivakmutsen op, werden gefilmd door deurbelcamera's van buurtbewoners.

Volkswagen Polo

In de uitzending was aandacht voor een voertuig dat ten tijde van de overval te zien was op de beelden van de verkeerscamera’s in de omgeving. Het gaat om een lichtkleurige Volkswagen Polo met trekhaak. De politie weet nu om welke auto het precies gaat en wie destijds de eigenaar was.
Het mogelijke verband tussen de Polo, zijn eigenaar en de overval wordt door de politie verder onderzocht.

Traumatische ervaring

De bewoner raakte bij de overval niet gewond, maar hij is nog altijd onder de indruk van wat hem die nacht is overkomen. Het slachtoffer is hartpatiënt en heeft longproblemen waardoor het voor hem bijzonder eng was om wakker te worden met een hand op zijn mond.
Het slachtoffer had duizenden euro's aan contant geld in huis, omdat zijn zoon net voor hem gepind had en hij zijn auto recent had verkocht. Het zou volgens de politie kunnen dat de daders op de hoogte waren van één van deze gebeurtenissen.
Sieraden die de overvallers buit maakten. © Opsporing Verzocht