L1mburg Centraal: Limburg vier sterrenrestaurants erbij

Limburg kreeg er maandag vier sterren bij © iStock
Een kijkje achter de gesloten deuren van een tbs-kliniek. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal
L1mburg Centraal van maandag 24 april 2023 met de volgende onderwerpen:

Limburg heeft er vier sterrenrestaurants bij

Limburg heeft er in één klap vier sterrenrestaurants bij en dat is een record. Opvallend is dat drie van die nieuwe sterrenzaken zaken in Maastricht liggen. 'Studio' kreeg zijn eerste Michelinster. De restaurants 'Château Neercanne' en 'Au Coin des Bons Enfants' hebben hun ster weer terug. Ook Weert viel in de prijzen; daar kreeg restaurant Flavours zijn eerste ster. In totaal telt onze provincie nu 15 zaken die door Michelin zijn onderscheiden.

Een kijkje achter de gesloten deuren van een tbs-kliniek

Het is voor veel mensen een onbekende en misschien ook wel beangstigende wereld, de tbs-kliniek. Achter gesloten deuren worden mensen met psychiatrische problemen behandeld die een ernstig delict hebben gepleegd. In een vijfdelige serie geven wij deze week een uniek kijkje achter de muren van De Rooyse Wissel, de enige tbs-kliniek in onze provincie. Te gast in de uitzending is Michiel Verhees, adjunct-directeur Behandeling en Zorg bij De Rooyse Wissel in Oostrum.

Het voorjaar van SD Worx

SD Worx is in het vrouwenpeloton de ploeg van het voorjaar. Het team met sterke Limburgse wortels domineert deze weken de koers en dus is het een mooi moment om de balans op te maken van het successeizoen tot nu toe.

Regen: teleurstelling voor toeristen, top voor tuiniers

Voor de toeristen in onze provincie valt de meivakantie tot nu toe een beetje tegen en dat heeft natuurlijk alles te maken met het weer. Dat merken ze ook aan de boekingen, onder meer op camping De Cauberg in Valkenburg. Maar niet iedereen baalt van de regen. Hobbytuiniers zijn maar al te blij met het natte voorjaar. Alles ziet er fleurig, kleurig en fris uit. Voor de tuin is de regen een zegen.