L1mburg Centraal: Krijgt Limburg nieuwe Michelinsterren?

Stockfoto © iStock
Nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Geldzorgen personeel ziekenhuizen krijgen extra aandacht

Ziekenhuizen hebben sinds vorig jaar meer aandacht voor de financiële zorgen van hun personeel. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS. Zo heeft VieCuri Medisch Centrum in Venlo en Venray hulporganisatie Humanitas ingeschakeld.
Humanitas was oorspronkelijk ingeschakeld om patiënten die naar huis gingen, te helpen met hun financiën. Maar al snel kwamen ze er daar achter dat het personeel zelf hulp nodig heeft, door de inflatie en energiecrisis. Dat geldt overigens niet alleen voor personeel met de laagste inkomens, maar ook artsen, zegt Humanitas. Die hebben hogere uitgaves, duurdere huizen en auto's.

Den Haag heeft te weinig oog voor wat er in de regio speelt

De landelijke politiek heeft te weinig oog voor wat er in de regio speelt. En dus pleiten Limburgse burgemeesters voor meer vrijheid om regels vanuit Den Haag toe te passen. De huidige regels zijn veel te gedetailleerd, en daar lopen lokale bestuurders tegenaan, zegt burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren.

Krijgt Limburg nieuwe Michelinsterren erbij?

Maandag worden de (nieuwe) Michelinsterren bekendgemaakt in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Altijd een spannende dag voor de chefkoks in het hele land en dus ook in onze provincie, en daar horen grote emoties bij: Restaurant Julemont in Wittem kreeg vorig jaar in één klap twee Michelinsterren. En de grote vraag is of er morgen weer zo'n verrassing voor Limburg bij zit.

Laatste optreden mannenkoor in Tegelen

Na 129 jaar is het over en uit voor het mannenkoort Excelsior uit Tegelen. Het ledental loopt terug, de zangers worden ouder en dan is er geen uitweg meer om misschien wel op het hoogtepunt de stekker eruit te trekken.
Bekijk hier de fragmenten.