Stamgasten café Belfeld turven zelf consumpties: 'Geweldig'

Jan en Annie Schouren in hun café in Belfeld. © L1 (Raül Rademakers )
Als je in de kroeg zit, zelf turven hoeveel je gedronken hebt en dat vervolgens afrekenen. Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar in het café van Jan en Annie Schouren in Belfeld is dat al een tijdje de normaalste zaak van de wereld.
"Jan ziet tegenwoordig niet meer zo goed. We doen het daarom al een tijdje op deze manier", vertelt Annie.

Contant geld

Als vreemde is het even zoeken naar de ingang van het café van Jan en Annie, want deze bevindt zich niet aan de voorkant, maar achterom. Vaste gasten weten de weg moeiteloos te vinden. Dan is het wel handig om wat geld op zak te hebben, want er kan alleen contant betaald worden. "Dit is geweldig, toch? Fijn dat ze ons hierin vertrouwen", aldus een stamgast van het Belfeldse café.
Ook wildvreemden mogen zelf turven. "Dan wordt er vaak automatisch betaald. En als ze niet betalen, hebben we pech gehad", zegt Annie met een lach.

'Onze grote hobby'

Jan en Annie zijn allebei ruim de 80 jaar gepasseerd, maar denken voorlopig nog zeker niet aan stoppen. Ze runnen de kroeg nu 36 jaar. "Wanneer ik met pensioen ga? Ik ben al met pensioen. Vroeger was ik chauffeur. De kroeg is onze grote hobby", aldus Jan.