L1-programma grijpt naast prijs bij Regiohelden Awards

Presentator Bas van Mulken en hypnotiseur Jos Claus © L1
Het L1-programma 'Weet wat je vergeet' heeft donderdagavond bij de Regiohelden Awards naast de prijzen gegrepen. De prijs ging naar Omroep West met 'Het groene hart, het begeerde land'.
De programma's waren genomineerd in de categorie de categorie 'de beeldvanger', waarin wordt gekeken naar het meest onderhoudend, origineel en boeiend beeld. De Regiohelden Awards, voorheen bekend als de NL Awards, zijn de jaarlijkse prijzen voor de beste producties van de Nederlandse regionale omroepen.

'Weet wat je vergeet'

In het programma 'Weet wat je vergeet' ervaren gezonde mensen aan den levende lijve wat dementie met hun doet, door middel van hypnose. Hypnotiseur Jos Claus brengt de gasten onder hypnose en blokkeert bepaalde herinneringen. "Hypnose is een uitstekend middel om gezonde mensen te laten ervaren wat je voelt en beleeft als je dementerend bent", zegt Claus. Zo is in het programma onder meer te zien hoe een gehypnotiseerde zangeres Suzan Seegers zich nauwelijks iets kan herinneren van haar rol in de musical Dagboek van een Herdersbond.
Bij de nominatie werd het programma over dementie door de vakjury 'een relevant onderwerp waar veel mensen mee te maken krijgen' genoemd. "Dat wordt hier vanuit een verrassend perspectief belicht."

Regiohelden Awards

De vakjury van de Regiohelden Awards bestaat uit tien mensen uit de mediawereld met verschillende expertises, van verschillende landelijke en regionale en lokale nieuwsorganisaties. Er zijn zes nominatiecategorieën waar naast beeld ook ook gekeken wordt naar beste eigen nieuwsverhaal, vorm, audioverhaal, nieuw talent, documentaire en innovatie/vernieuwing. Naast L1 werden ook programma's van Omroep Brabant en Omroep West genomineerd in de categorie 'beeldvanger'.
De awards werden uitgereikt tijdens Regiohelden, het festival voor regionale journalistiek.