L1mburg Centraal: Veel meer windturbines nodig

Stockfoto © iStock
Twan Huys brengt ode aan de zon. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Veel meer windturbines nodig, ook in Limburg

Zonneweides en windmolens roepen steeds meer weerstand op. Iedereen wil schone energie, maar dan vooral niet in de achtertuin of in de buurt. Om het klimaat te redden en niet meer afhankelijk te zijn van gas en olie uit Rusland, zijn nog veel meer windturbines en zonnepanelen nodig, ook in Limburg.

Twan Huys brengt ode aan de zon

Hij is bij het grote publiek vooral bekend als journalist en presentator van programma's als Nieuwsuur, College Tour en Buitenhof. Maandag staat Twan Huys op de planken in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Samen met het Metropole Orkest en een wetenschapper van de European Space Agency brengen ze een ode aan de zon.

Grote belangstelling bij gemeenten voor tiny houses

Er is een groeiende vraag naar tiny houses, zijn kleine woningen om permanent in te wonen. In Kerkrade loopt een project en een reeks andere Limburgse gemeenten ging daar kijken omdat ze misschien ook wel tiny houses willen gaan bouwen in hun gemeenten.

Handbal Venlo naar finale bekertoernooi

De handbalsters van Venlo zijn door naar de finale van het bekertoernooi. De wedstrijd tegen Kwiek uit Raalte werd met ruime cijfers gewonnen. Handbal Venlo maakt nog kans op de 'dubbel' want ook in de strijd om het landskampioenschap ligt het team nog op koers.

Koffiebranderij Blanche Dael bestaat 145 jaar

Het zijn misschien niet de oudste koffiemakers van Nederland, maar het Maastrichtse Blanche Dael komt wel een heel eind. Het familiebedrijf bestaat 145 jaar. Het motto is al generaties lang hetzelfde: doe maar gewoon normaal.