Stekker uit stichting die Noord-Limburg gezondst moest maken

Stockfoto © iStock
De stichting 'Wat kies jij?' wordt opgeheven omdat er geen nieuw bestuur is gevonden. De stichting had als doel om inwoners van Noord-Limburg te inspireren om gezondere keuzes te maken.
Dat meldt Omroep Horst aan de Maas. De stichting van acht Noord-Limburgse gemeenten had de ambitie om de titel 'gezondste regio van Nederland' te verkrijgen door inwoners te informeren over het maken van gezonde keuzes.

Bestuur

Het huidige bestuur gaf in oktober 2022 aan te gaan stoppen vanwege het einde van de subsidieperiode. Een nieuw bestuur is er echter niet. "Er zijn diverse gesprekken gevoerd met geïnteresseerden maar helaas is het niet gelukt om in deze periode een interim-bestuur te formeren", zegt de stichting tegen de omroep.

Gezondheidsstichting

Hoewel de stichting in 2019 opgericht werd onder de noemer 'Gezondste Regio 2025', lag het idee er al sinds 2015 bij ondernemers uit Horst aan de Maas. Zo'n vier jaar later bundelden acht gemeenten kun krachten en kregen daarbij financiële steun van de provincie. Tot de groep gemeenten behoorden Venlo, Venray, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Beesel, Bergen, Gennep en Mook en Middelaar.
In 2021, met de naamsverandering naar 'Wat kies jij?', werd Caroline Kortooms als kwartiermaker aangesteld.