L1mburg Centraal: risico-inschatting voor dorpen rond MAA

Maastricht Aachen Airport © iStock
Risico-inschatting nodig voor dorpen rond Maastricht Aachen Airport (MAA) en coach Edwin de Graaf na dit seizoen weg bij Roda JC. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending van L1mburg Centraal van woensdag 19 april terug.

Risico-inschatting nodig voor dorpen rond Maastricht Aachen Airport

Het was schrikken voor de bewoners van Meerssen ruim twee jaar geleden toen er een regen aan brokstukken naar beneden viel. Door een motordefect verloor een net opgestegen vliegtuig allerlei onderdelen. Twee mensen raakten lichtgewond. Daarnaast was er veel materiële schade en natuurlijk toch wel de schrik in de buurt. De Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzocht het incident en kwam vandaag met haar bevindingen.
Bekijk hier de hele reportage

Coach Edwin de Graaf na dit seizoen weg bij Roda JC

Edwin de Graaf moet weg bij Roda JC. Het aflopende contract van de hoofdtrainer wordt niet verlengd. De club gaat op zoek naar een nieuwe coach voor het nieuwe seizoen. De Graaf werd in de winter aangesteld als opvolger van de abrupt vertrokken Jurgen Streppel. Nog geen half jaar later wordt duidelijk dat Roda JC niet verder wil met de trainer.
Bekijk hier de hele reportage

Nieuw uniform voor vrijwillige politie

De vrijwilligers bij de politie in Maastricht en Sittard hebben nieuwe uniformen gekregen. Ze ondersteunen hun beroepscollega's op straat waar nodig. Vanaf nu lijken ze qua uiterlijk nog meer op elkaar.
Bekijk hier de hele reportage

Lianne werd zo ongeveer haar hele schooltijd gepest

Grensoverschrijdend gedrag, pesten, intimideren. Het is helaas nog altijd aan de orde van de dag, bijvoorbeeld in klassen, sportteams, bedrijven en zelfs in het bejaardenhuis. Lianne Laumen uit Geleen is zo ongeveer haar hele schooltijd gepest. Na veel therapie en coaching vertelt ze er nu over.
Bekijk hier de hele reportage

Scheiding beide Limburgen herdacht

Er was ooit één Limburg, maar 184 jaar geleden kwam er een scheiding. Vanaf 1839 leven Belgisch Limburg en Nederlands Limburg los van elkaar. Om het goede leven aan beide kanten van de Maas te vieren is er de Limburgdag, een initiatief van cultuurvereniging Veldeke.
Bekijk hier de hele reportage

Eaters zet in op eigen jonge ijshockeytalenten

Drie ijshockeytalenten van 17 jaar stromen door naar het eerste team van Eaters. De club wil meer meer inzetten op de jeugdopleiding om over een aantal jaren daar de vruchten van te plukken. Die opleiding begint al bij de 8- en 10-jarigen.
Bekijk hier de hele reportage