L1mburg Centraal: meer verkeersslachtoffers, vooral fietsers

In 2022 kwamen 23 fietsers op Limburgse wegen om het leven. © iStock
Nieuwe struikelstenen in Maastricht en in Limburg zijn er steeds meer verkeersslachtoffers. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending van L1mburg Centraal van dinsdag 18 april terug.

Meer verkeersslachtoffers in Limburg, vooral fietsers

Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers in Limburg is vorig jaar gestegen. Er kwamen 54 mensen om door een ongeluk in het verkeer. Dat zijn er 13 meer dan in 2021. De meeste slachtoffers die verongelukten zaten op de fiets, dat aantal verdubbelde bijna. Vorig jaar overleden er 23 fietsers op de Limburgse wegen, terwijl dat er een jaar eerder nog 12 waren. Nathalie Sieben kwam in 2006 hard ten val waarna ze hersenletsel opliep. Inmiddels realiseert ze zich maar al te goed dat een fietsenhelm dit had kunnen voorkomen.
Bekijk hier de hele reportage.

Documentaire over verkeersslachtoffer Shana Leurs

Shana Leurs uit Venlo fietste twee jaar geleden door Amsterdam. Ze werd geschept door een automobilist. Even later overleed ze aan haar verwondingen. Nu wordt er een documentaire over haar gemaakt.
Bekijk hier de hele reportage.

Nieuwe struikelstenen in Maastricht

In Maastricht zijn weer struikelstenen geplaatst voor Joodse oorlogsslachtoffers. Dat gebeurde onder toeziend oog van middelbare scholieren uit de stad. Dinsdag herdenken Joden wereldwijd de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog.
Bekijk hier de hele reportage.

Kinderen uit groep 8 doen laatste reguliere Cito-toets

Leerlingen van groep 8 maken de komende weken hun centrale eindtoets. De uitkomst daarvan bepaalt mede het schooladvies voor de middelbare school. Om stress bij leerlingen en ouders te voorkomen wordt de toets vanaf volgend jaar al in februari afgenomen en moet die ook een minder belangrijke rol spelen in de keuze voor een opleiding.
Bekijk hier de hele reportage.
Rob Servais, manager voetbalzaken Roda JC
De benoeming leidde de afgelopen dagen tot veel media aandacht. De keuze van Roda JC voor Rob Servais als manager voetbalzaken bij de Kerkraadse club ligt dan ook niet voor de hand. De Maastrichtenaar wil in Kerkrade alle betrokkenen dichter bij elkaar brengen. Van supporters, tot bestuur.
Bekijk hier de hele reportage.