Politievrijwilligers krijgen uniform

Politie uniformen © RTV Maastricht (Ronald van den Hoven)
Politievrijwilligers die op straat rechtstreeks contact hebben met inwoners krijgen nieuwe uniformen. De uniformen moeten de zichtbaarheid van de agenten vergroten. Voor inwoners moet het duidelijk zijn dat het gaat om iemand van de vrijwillige politie.
Volgens een woordvoerder is ook het eenheidsgevoel onder de vrijwilligers een belangrijke reden voor het nieuwe uniform. Eerder was er namelijk geen officieel uniform voor de vrijwilligers.

Zorgen

De pakken lijken nogal op elkaar, toch maakt de politie zich geen zorgen over verwarring bij inwoners aangezien veel beroepsagenten een gele streep op het uniform hebben. Sommige beroepscollega's in specialistische functies dragen wel hetzelfde uniform met donkere streep. Maar op het uniform van de politievrijwilligers en buurtpreventie staat daarbij de tekst 'Advies en Preventie'

Heerlijk

Vrijwilliger André loopt nu al zo'n 13 jaar in het oude, rode uniform. Het nieuwe uniform komt daarom als een welkome verrassing. "De nieuwe jas zit heerlijk, zo kan ik weer 13 jaar vooruit", lacht hij.
De uniformen worden vanaf begin april uitgerold in Maastricht en Sittard.