Scheidsrechter krijgt klappen bij RKSV Heer

De scheidsrechter is in de hoek gedrongen en krijg klappen © RTV Maastricht
Een scheidsrechter is zaterdagmiddag mishandeld bij een wedstrijd op het veld van RKSV Heer in Maastricht. De wedstrijd tegen SHH uit Herten werd na het incident stilgelegd.
Beelden van het incident zijn breed gedeeld op sociale media. De politie bevestigt het voorval.

Klemgezet

Op de beelden is te zien dat verschillende personen het veld op rennen richting de scheidsrechter. Die rent weg, maar wordt in de hoek van het veld door een groep mensen klemgezet. Eén van die mensen deelt ook klappen uit.
Volgens de moeder van de betreffende speler ligt de kwestie anders. Volgens haar zou de scheidsrechter de speler geslagen hebben naar aanleiding van een slaande beweging. Volgens haar heeft de scheidsrechter dit ook bevestigd.

Distantiëren

De club laat in een reactie weten zich te distantiëren van het filmpje en te betreuren wat is voorgevallen. Toch schrijven ze wel dat wat in het filmpje te zien is 'niet het hele verhaal is'. Wat de club daarmee bedoelt is niet duidelijk, op vragen reageert de club maandagochtend niet.

Onderzoek

De KNVB laat weten op de hoogte te zijn en contact te hebben met de scheidsrechter. Ook over de verwondingen van de scheidsrechter kunnen geen uitlatingen gedaan worden. De bond stelt net als de politie een onderzoek in.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!