Justitie wil zoontje van verdachte moord Reuver horen

Afbeelding ter illustratie © Frank Moonen (L1)
Het zevenjarig zoontje van de man uit Reuver die wordt verdacht van de moord op zijn vrouw, kan mogelijk een meer duidelijkheid brengen in de zaak. Justitie doet daarom opnieuw een poging het jongetje te mogen horen.
Een eerder verzoek werd door de rechter-commissaris afgewezen, omdat hij te jong was. Maar omdat het relaas van het kind belangrijk kan zijn, doet Justitie opnieuw een verzoek, zo bleek vrijdag tijdens een zitting in Roermond

Bewijs verzamelen

Justitie hoopt op die manier (meer) bewijs te verzamelen tegen Ahmed I. (43), die al sinds oktober vorig jaar vastzit. De Somalische verdachte heeft bekend dat hij het lichaam van de 35-jarige Sawsan Mhamdi naar Duitsland heeft gebracht en daar in brand heeft gestoken.
Hij weet niet hoe ze om het leven is gekomen. "Ik heb mijn vrouw niet gedood," zei hij ook vrijdag weer tegen de rechtbank. Wat er dan wel is gebeurd in de woning in Reuver blijft onduidelijk. Zelfs de doodsoorzaak is niet bekend. Autopsie op het lichaam heeft daar geen uitsluitsel over gegeven omdat het lichaam door de brand ernstig was aangetast.

Duitsland

De partner van de man werd juni vorig jaar dood aangetroffen in de Duitse gemeente Mainz-Bingen, zo'n 220 kilometer van Reuver. Haar lichaam lag in een auto die in brand was gestoken. Omdat haar lichaam ernstig was verminkt, kon de Duitse politie haar identiteit lange tijd niet vaststellen. Ook niet nadat een reconstructie van haar gezicht op de Duitse televisie was getoond. Pas vier maanden na de vondst kwam de politie via forensisch onderzoek achter haar identiteit en werd de link gelegd met Reuver. De man werd daarop aangehouden.

Bewijslast

Justitie is ervan overtuigd dat hij verantwoordelijk is voor de dood van zijn vrouw. Omdat de verdachte ontkent, moet daar wel bewijs voor worden gevonden en dat is lastig in een zaak waar de doodsoorzaak niet eens vaststaat. In theorie zou de vrouw ook een natuurlijk dood gestorven kunnen zijn.

Reconstructie

Om meer te weten te komen over de omstandigheden waaronder de vrouw om het leven is gekomen, werd vorig weer een reconstructie gehouden in de woning van het stel. Of dat nieuwe inzichten heeft opgeleverd is niet duidelijk. In het huis werd eerder al forensisch onderzoek verricht en ook de resultaten daarvan zijn niet bekend. Hoe dan ook, Ahmed bleef ook tijdens die reconstructie bij zijn verhaal dat hij niets met de dood van de vrouw te maken heeft. Hij zou haar dood hebben aangetroffen, is in paniek geraakt en heeft haar lichaam gedumpt in Duitsland. Voor familie en vrienden was de vrouw maandenlang 'vermist.'

Zoontje

De man wil ook niet dat zijn inmiddels zevenjarig zoontje wordt verhoord, omdat hij al een bepaald beeld zou hebben van wat er is gebeurd. "Een vrouw van de Kinderbescherming heeft hem verteld dat zijn moeder is overleden en dat ik haar heb vermoord," zei de verdachte vrijdag. Ook zou een psycholoog aan hem hebben gevraagd de moord aan zijn zoontje op te biechten. De man heeft een brief aan de rechtbank geschreven, maar de exacte inhoud daarvan is niet bekend.
De zaak moet nog inhoudelijk worden behandeld. Wanneer is nog niet bekend. Tot die tijd blijft de man vastzitten.