Kogel door de kerk: basisschool Griendtsveen blijft open

Basisschool Griendtsveen blijft open © L1 (Tim van der Weerden
Basisschool De Driehoek in Griendtsveen blijft open. Een groep van ouders en professionals uit het onderwijs neemt het bestuur van de school definitief over van Dynamiek Scholengroep.
Dynamiek zag geen toekomst meer in de school vanwege het dalend aantal leerlingen. De kwaliteit van het onderwijs zou daar te veel onder lijden.

Einde aan onzekerheid

De tijd begon te dringen, want Dynamiek had aangekondigd de basisschool aan het eind van dit schooljaar te sluiten. Gesprekken met andere schoolbesturen om De Driehoek over te nemen, liepen op niets uit. Daardoor zag het er lange tijd naar uit dat de school uit het Peeldorp zou verdwijnen en kinderen voor onderwijs uit zouden moeten wijken naar America of Deurne. Om dat te voorkomen, kwamen ouders met een plan om het bestuur van De Driehoek over te nemen. Nu dat is uitgewerkt en definitief rond is, komt er in Griendtsveen een eind aan lange tijd van onzekerheid.
Dat de school open blijft, is vrijdagmiddag gevierd met een proostmoment door kinderen, leraren en ouders. Verschillende ouders die een kind op school hebben, gaan samen met professionals uit het onderwijs onder de naam Stichting Primair Onderwijs (SPO) De Driehoek besturen.