Veiligheidsregio's waarschuwen voor storing Vodafone

Stockfoto © iStock
Klanten van telecombedrijf Vodafone kunnen door een storing in het netwerk problemen ervaren met mobiel bellen. Hierdoor is het niet mogelijk de hulpdiensten te bellen als dat nodig is, daarvoor waarschuwen de veiligheidsregio's.
De storing is sinds vrijdagochtend bij Vodafone bekend.

Veiligheidsregio's

Via Twitter attenderen de Limburgse veiligheidsregio's 112 te bellen via een vaste telefoonlijn of iemand te zoeken met een andere provider. Ook is het mogelijk om de 112NL app te installeren om te chatten met de meldkamer.

Ziekenhuizen

Verschillende ziekenhuizen in Nederland ondervinden hinder van de storing. Ook het Maastricht UMC+ laat weten telefonisch mogelijk moeilijk bereikbaar te zijn door de storing. Op haar website deelt het ziekenhuis alternatieve telefoonnummers.

Gemeenten

Ook verschillende Limburgse gemeenten laten weten telefonisch niet bereikbaar te zijn. Gemeente Kerkrade, Heerlen, Sittard-Geleen, Peel en Maas, Roermond, Weert en Meerssen ondervinden problemen door de storing. Zij roepen op om te mailen of hebben een vervangend telefoonnummer beschikbaar gesteld.

Storing

De oorzaak van de storing is bij Vodafone bekend. Daar wordt gewerkt aan een oplossing. Het bedrijf adviseert om te bellen via WhatsApp of Facetime. Deze zijn niet getroffen door de storing, omdat het internetdiensten zijn. Het is niet bekend hoeveel mensen last ondervinden van de storing.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!