L1mburg Centraal: Staan er straks kerncentrales in Limburg?

Stockfoto © iStock
De provincie onderzoekt de mogelijkheden op het gebied van kernenergie en Iftar in acht wijken in Heerlen. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending

Staan er binnenkort kerncentrales in Limburg?

Krijgen we binnenkort kerncentrales in Limburg? De provincie onderzoekt de mogelijkheden op het gebied van kernenergie. Want olie en gas uit Rusland willen we niet meer en zonne- en windenergie vormen geen constante energiebron. En dus zou kernenergie wel eens de oplossing kunnen zijn.

Kerkradenaar met Les Misérables in Maastricht

Het is de avond van de Limburgse première van een van de grootste en meest bekende musicals, Les Misérables. De afgelopen maanden draaide de Nederlandse versie van de musical in het Amsterdamse Carré, maar de komende weken zit het hele gezelschap in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. De hoofdrol wordt gespeeld door Kerkradenaar Milan van Waardenburg.

Experts voorspellen wie de Amstel Gold Race gaat winnen

Wordt het zondag Pocacar of Pidcock die wint? Wordt het Van Vleuten of Vollering? En wat doet onze eigen Wout Poels? De wielerliefhebbers zijn al druk aan het speculeren over de Amstel Gold Race. De kenners ook.

Staatssecretaris bezoekt jeugdzorg Mondriaan

Hij kreeg nogal wat over zich heen na zijn uitspraak over kinderen in de jeugdzorg. Staatssecretaris Maarten van Ooijen zei dat ouders hun kinderen veel te snel naar een psycholoog sturen. Niet alleen ouders waren boos, ook professionals. Donderdag bezocht Van Ooijen GGZ-instelling Mondriaan in Heerlen, om te spreken met hulpverleners en jongeren over de zorg die er geboden wordt en de problemen die er bij jongeren spelen.

Iftar in acht wijken in Heerlen

Voor moslims duurt de vastenmaand ramadan nog een week. De ramadan is ook een maand van liefdadigheid. In Heerlen krijgen huishoudens die in armoede leven daarom nu voedselpakketten, ingepakt en bezorgd door jongeren. Ook wordt er tijdens de ramadan in Heerlen in acht wijken een grootschalige iftar georganiseerd.

Toddezèk trekken in 2024 de stekker eruit

Zangtrio De Toddezèk uit Grubbenvorst stopt na carnaval volgend jaar. Dat kondigde de groep gisteren aan op Facebook. Twan Relouw en de broers Geert en René Verschueren wisten drie keer het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer, het LVK, te winnen. Voor het eerst was dat in 2007 met het nummer: Heej bliëf ik plekke.