Goede overlevingskans voor geredde babyvosjes

Een van de gevonden dieren. © Track'88
De babyvosjes die dit weekend uit de kruipruimte van een woning in Maastricht werden gered, hebben een goede overlevingskans.
De kans dat de diertjes het overleven is zo'n 65 tot 70 procent, zegt een medewerker van het Natuurhulpcentrum in het Belgische Opglabbeek waar de drie vosjes worden opgevangen.

Kruipruimte

De bewoners van een woning aan de Sint Lucassingel in Maastricht hoorden zondag gekef. Ze doorzochten hun huis en zagen in de kruipruimte een babyvosje zitten. Het diertje was waarschijnlijk onder de veranda gekropen en zo in de kruipruimte terechtgekomen. Er bleek ook een dood vosje in de ruimte te liggen.
Een dag later plaatste de Dierenambulance Limburg Zuid vallen in de ruimte onder het huis, omdat de bewoners opnieuw gekef hadden gehoord. Maandagmiddag bleken daar twee kleine vosjes in te zitten.

Uitzetten

De drie babyvosjes zijn naar het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek overgebracht waar ze de komende maanden aan mogen sterken. Als het herstel goed verloopt, worden ze volgend voorjaar vrijgelaten. Op dat moment is er weer voldoende eten voor de dieren te vinden. Waar ze worden uitgezet, is nog niet bekend.