Rosa-Run: rennen met Limburgers met verstandelijk beperking

Gielke aan de start met zijn team voor tweede editie Rosa-Run © L1
De Rosa-Run is een estafetteloop waarmee geld wordt opgehaald voor beweegactiviteiten voor Limburgers met een verstandelijke beperking. Deelnemende teams rennen samen een marathon met een buddy die ook een verstandelijke beperking heeft.
Zo ook het team van woningcorporatie Krijtland Wonen dat met buddy Gielke aan de start verscheen in Sittard deze paasmaandag.

Weer meedoen

Gielke is 67. Hij sport wekelijks met een groepje in Sittard, al laat zijn gezondheid dat momenteel even niet toe. Na een eerste deelname aan de Rosa-Run vorig jaar wilde hij per se weer meedoen, al is het maar voor 100 meter.

Estafette

Het doel voor de 15 teams is om de ruim 42 kilometer vol te maken binnen vier uur. Dat gebeurt in de vorm van een estafetteloop waarbij ieder teamlid een deel van de afstand loopt. De verdeling en het aantal mensen dat meedoet (maximaal tien) mag ieder team zelf bepalen.

Opbrengst

De opbrengst van de Rosa-Run gaat naar de organisatie Bijzonder in Beweging. Deze stichting organiseert beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking in Limburg. De Rosa-Run is hiervan ook zelf een voorbeeld.

Bij de arm

De resultaten van de buddy’s tellen niet mee voor de 42 kilometer.De buddy kan onder begeleiding een of meerdere rondes lopen of een andere neventaak hebben terwijl het team doorgaat met de estafettemarathon. Dat Gielke vanwege zijn gezondheid geen ronde kan rennen, is dan ook niet erg. De 200 meter die het team hem bij de arm neemt en ze samen over de finish komen is evengoed waardevol.

Handen in de lucht

Gielke is blij als het moment daar is en hij met de handen in de lucht de finish passeert. "Dit is een heel goed team. Ze hebben goed gerend en naar mij geluisterd! Daarom kunnen ze dadelijk een medaille krijgen."