Pieterpad trakteert wandelaars vanwege 40e verjaardag

Het mobiel terras van het Pieterpad © L1 (Ruud van Broekhoven)
Het Pieterpad, de lange afstandswandeling tussen Pieterburen in Groningen en de St. Pietersberg in Maastricht, bestaat dit jaar 40 jaar. Om dat te vieren, heeft de organisatie een mobiel terras met koffie, thee en een versnapering voor de wandelaars.
Zondag stond het terras op verschillende plekken in Limburg.

Wandelaars

"Een dag niet gewandeld, is een dag niet geleefd. Het is anders dan dat je ergens doorheen fietst. Het is onthaasten." Pieterpad wandelaars zijn het met elkaar eens; Nederland is klein maar heel verschillend. Met het mooie weer op eerste paasdag kom je veel Pieterpad wandelaars tegen; "We zijn mooi-weer-lopers", zegt één van de passanten. We kijken zelfs 's morgens of het goed weer is en dan pas vertrekken we.

Dwarsdoorsnede

Volgens Maarten Goorhuis van Stichting Pieterpad is de wandeling een dwarsdoorsnede van Nederland. "Je gaat van de Groningse klei naar de Limburgse heuvels en je passeert allerlei landschapstypen en dorpen."
De route is 501 kilometer lang en bestaat uit 26 etappes, waarvan er acht in Limburg liggen van Gennep tot Maastricht. Eén van die etappes wordt beheerd door Elly Kusters en Ton Grubben, zelf Pieterpad wandelaars. Al jaren onderhouden ze etappe 22: de route tussen Venlo en Reuver. Zij zorgen ervoor dat de wandelaars deze volledig via de bewegwijzering kunnen lopen.