Lange file voor Outlet in Roermond

Archieffoto van de drukte bij het Roermondse merkendorp. © Fer Traugott
Er staat een lange file met Duitse shoppers op de N280 richting Roermond. Volgens de ANWB loopt de vertraging op tot meer dan een uur.
De meeste Duitsers hebben vrijdag een vrije dag op Goede Vrijdag.

Publiekstrekker

De Designer Outlet in Roermond is een grote publiekstrekker op vrijdag voor Pasen, maar ook tijdens de Paasdagen wordt er een flinke drukte verwacht.

Heuvelland

Ook in het Heuvelland worden er veel toeristen tijdens de Paasdagen verwacht. De weersverwachtingen zien er niet verkeerd uit. Op zaterdag blijft het overdag droog, wel is het half tot zwaar bewolkt met enkele opklaringen. Het wordt zaterdagmiddag maximaal 13 graden.

Pasen

Tijdens Pasen blijft het tot in de namiddag en avond van tweede paasdag in Limburg droog. Op paaszondag is er volgens Meteo Limburg weinig wind. Het is half tot zwaar bewolkt en bij af en toe zon wordt het in de middag 15 à 16 graden.

Meer wind

Op paasmaandag komt er meer wind. Het is geruime tijd vrij zonnig met sluierbewolking en het wordt in de middag maximaal 16 à 17 graden. In de loop van de middag en avond raakt het bewolkt en in de namiddag en avond komen er buien of langere perioden met regen.