Eerste Kamerkandidaat Schippers gaat ander werk doen bij DSM

Edith Schippers. © ANP
Edith Schippers stopt als president van DSM Nederland en Europa.
De lijsttrekker van de VVD bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer wordt op 1 mei opgevolgd als president Nederland door huidige vicepresident Joris de Beer.

Fusiebedrijf

Totdat de fusie met de Zwitserse geurstoffenfabrikant Firmenich is afgerond, blijft ze aan als president Europa van DSM. Daarna wordt ze bij fusiebedrijf DSM-Firmenich verantwoordelijk voor de integratie en optimalisatie van al het vastgoed.

Edith Schippers

Schippers werkt sinds begin 2019 bij DSM. De oud-minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was bij dat bedrijf ook voorzitter van het pensioenfonds. In januari meenden drie oud-werknemers van het bedrijf dat Schippers een vertrouwelijke verklaring achter zou hebben gehouden over de financiële problemen van het fonds en de rol die het speciaalchemiebedrijf hierbij heeft gespeeld. Daarop werd bekend dat zij zou vertrekken aan het einde van haar termijn als voorzitter bij het pensioenfonds. Dat vertrek zal de komende maanden volgen.
Ze was ook bestuursvoorzitter van Foodvalley, een organisatie die zich bezighoudt met de overgang naar een duurzaam voedselsysteem. Die taak legt ze de komende maanden ook neer.

VVD

Eind mei kiezen de leden van de Provinciale Staten en de kiescolleges op Bonaire, Sint Eustatius en Saba de nieuwe Eerste Kamer. Schippers komt daar als nummer één van de VVD in terecht.