Slachtoffer Voorschoten is Limburgse kraanmachinist

De ravage was enorm na het fatale treinongeval © ANP
De kraanmachinist die om het leven kwam bij het zware treinongeluk in Voorschoten, is een man van 65 uit Beringe.
Dat meldt de Landelijke Eenheid van de politie

Kraan

De man bediende een kraan voor bouwbedrijf BAM dat in de nacht van maandag op dinsdag bezig was met werkzaamheden aan het spoor tussen Leiden en Den Haag. Dat baanvak bestaat uit vier sporen. Twee waren er in gebruik, aan de twee anderen werd gewerkt. Toch werd de kraan waarin de Limburger aan het werk was door twee treinen geraakt.

Ontspoord

Dat gebeurde eerst door een goederentrein. Een aanstormende intercity botste vervolgens op de wrakstukken en ontspoorde. In die trein zaten 50 mensen van wie er ongeveer 30 gewond raakten. Ambulances brachten 19 mensen naar het ziekenhuis, drie van hen liggen nog op de intensive care.
Het ongeluk gebeurde rond half 4 in de ochtend, toen er geplande werkzaamheden werden uitgevoerd.

Berging

Een bergingsbedrijf is ingeschakeld om de treinstellen weg te halen. Dat gebeurt volgens de NS zodra de treinsporen zijn vrijgegeven. Omdat er enkele treinstellen over een sloot liggen, moet volgens de NS een brugconstructie worden gebouwd.

Herstel

Vanaf woensdag beginnen de werkzaamheden die meerdere dagen in beslag zullen nemen, verwacht de NS. In totaal moeten vier treinstellen worden geborgen. Daarnaast wordt ook het perron van station Voorschoten, dat beschadigd is geraakt door het treinongeluk, hersteld.