L1mburg Centraal: hoe kwam Sawsan uit Reuver om het leven?

Reconstructie in het onderzoek naar de dood van Sawsan Mhamdi. © Fer Traugott
Protestontbijt bij Mercedes-Benz Callcenter Maastricht. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk de hele uitzending L1mburg Centraal van dinsdag 4 april terug.

Reconstructie in onderzoek naar dood Reuverse vrouw

Hoe kwam de 35-jarige Sawsan Mhamdi uit Reuver om het leven? Op die vraag probeerde de politie dinsdag een antwoord te vinden middels een reconstructie in het huis van de vrouw. Haar lichaam werd in juni vorig jaar in Duitsland aangetroffen in een uitgebrande auto. De echtgenoot van de vrouw bekende later dat hij haar lichaam heeft gedumpt en in brand gestoken, maar hij ontkent dat hij haar heeft omgebracht.
Bekijk hier de hele reportage

Protestontbijt bij Mercedes-Benz Callcenter Maastricht

Een protestontbijt dinsdagochtend in Maastricht. Vakbond FNV wilde een sympathieke actie voeren bij het Mercedes-Benz Callcenter, waar 380 banen op de tocht staan. Er waren croissants, thee en koffie. Alleen had het personeel er niet zo'n zin in.
Bekijk hier de hele reportage

Engelandvaarder Leo Hendrikx (99) overleden

Tweede Wereldoorlog-veteraan Leo Hendrikx is op 99-jarige leeftijd overleden. Hij was volgens het ministerie van Defensie een van de laatste nog levende Engelandvaarders. Die zagen tijdens de Tweede Wereldoorlog kans om naar Engeland te vluchten. Daar sloten ze zich bij geallieerde strijdtroepen aan om te helpen bij de bevrijding van Nederland.
Bekijk hier de hele reportage

Yilmaz houdt gemoederen Fortuna nog steeds bezig

Burak Yilmaz houdt de gemoederen bezig bij Fortuna Sittard. Nog steeds is onduidelijk wat hij bedoelde met zijn bericht op Instagram waarin hij de fans bedankte.
Bekijk hier de hele reportage

Molukse gemeenschap organiseert Boerebroélof 2024 Venlo

De Molukse gemeenschap van Venlo gaat de Boerebroélof 2024 organiseren. Vastelaovesgezelschap Jocus uit Venlo heeft dat maandagavond besloten tijdens een raadsvergadering.
Bekijk hier de hele reportage

Nationale Buitenlesdag: meer bewegen op school

Het is Nationale Buitenlesdag. Een dag in het leven geroepen door IVN Natuureducatie en Jantje Beton om ervoor te zorgen dat kinderen meer bewegen op school. Want ze zitten veel te veel, na een dag school is er vaak ook thuis weinig beweging.
Bekijk hier de hele reportage

Chemelot heeft 12 meter lange schuimbluswagen

Het voertuig is uniek in zijn soort in Nederland en de brandweer van Chemelot in Geleen heeft hem. Dinsdag werd hij gepresenteerd en vanaf volgende week wordt hij in gebruik genomen, de 12 meter lange schuimbluswagen.
Bekijk hier de hele reportage