Buitenles voor school Helden wekelijkse kost

buitenspelen © L1 / Ruud van Broekhoven
Leerlingen van Kindcentrum Natuurtalent in Helden krijgen minimaal één dag per week les in de open lucht.
Dat is het streven van de school die sinds oktober vorig jaar op een nieuwe locatie zit. Met uitzicht op de Heldense Bossen en vlak naast de plaatselijke voetbalvereniging is buitenles volgens de school een logische keuze.

Sportelement

Tijdens de Nationale Buitenlesdag gaan alle klassen om de beurt naar buiten. Vlak voor de middagpauze staat voor groep 8 rekenen op het programma. Dat doen ze niet in de klas, maar buiten. Ze moeten zoeken naar rekensommen die door de leerkracht verstopt zijn. Ze rennen naar de som en met het antwoord op een uitwisbordje rennen ze naar de leerkracht. Veel kinderen vinden het fijn om een rekenles te krijgen terwijl ze sportief bezig kunnen zijn: "Als je buiten bent kun je nog bewegen, in de klas zit je alleen maar op een stoel."

Lichaam en geest

Dat bevestigt ook Carina Niessen van Kindcentrum Natuurtalent: "Na een actieve buitenles zijn kinderen veel taakgerichter. Het actief buiten zijn is goed voor lichaam en geest."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!