A67 urenlang dicht geweest na ernstige ongevallen

De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. © SQ Vision
Vanwege twee ernstige ongevallen is de A67 vanaf de Limburgse grens urenlang dicht geweest. Verkeer moest vanaf knooppunt Zaarderheiken omrijden over de A73 en A2.
Rijkswaterstaat gaf rond 13:30 uur de snelweg weer vrij voor het verkeer.

Bekneld

Rond 8:50 uur gebeurde er eerst bij Someren een ernstig ongeval met twee vrachtwagens en een personenauto. De automobilist kwam door de botsing bekneld te zitten in zijn voertuig. Het slachtoffer is door de brandweer uit de zwaar beschadigde auto bevrijd. De man was volgens een ooggetuige aanspreekbaar en is met onbekend letsel door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De snelweg was vanwege het ongeval ter hoogte van Someren volledig afgesloten. In de staart van de file gebeurde zo'n anderhalf uur later nog een ongeval.

Vrachtwagen

Tussen Helden en Liessel botste een vrachtwagen achterop de truck voor hem. Door klap werd de cabine van de vrachtwagen bijna volledig verwoest. De chauffeur had echter een engeltje op zijn schouder, want hij bleef ongedeerd. Vanwege dat tweede ongeval sloot Rijkswaterstaat de A67 ter hoogte van oprit Sevenum af.
Om 12:00 uur werd de snelweg bij Someren weer vrijgegeven. Anderhalf uur later was de snelweg net voorbij de Limburgse grens ook weer opgeruimd en schoon zodat het verkeer vanuit Venlo weer over de A67 richting Eindhoven kan rijden.