Reconstructie in onderzoek naar dood Reuverse vrouw

Reconstructie in het onderzoek naar de dood van Sawsan Mhamdi. © Fer Traugott
In Reuver wordt dinsdag een reconstructie gehouden in het onderzoek naar de dood van Sawsan Mhamdi (35). Het lichaam van de vrouw werd in juni vorig jaar in Duitsland gevonden in een uitgebrande auto.
De vrouw was op 19 juni als vermist opgegeven door haar echtgenoot.

Identiteit

Vrij snel na de vermissing werd het lichaam ontdekt in de Duitse gemeente Mainz-Bingen, op zo'n 220 kilometer van Reuver. Omdat het lichaam ernstig verminkt was, kon de Duitse politie pas later haar identiteit vaststellen. Het duurde vier maanden voordat de politie via forensisch onderzoek de link tussen het lichaam en de vermiste vrouw kon leggen.

Echtgenoot

De 43-jarige echtgenoot van Mhamdi werd in oktober aangehouden. Ahmed I. bekende later dat hij het lichaam van zijn vrouw heeft gedumpt en in brand gestoken, maar niet dat hij haar heeft omgebracht.

Onderzoek

In februari van dit jaar werd er nog uitgebreid sporenonderzoek gedaan in de woning van het echtpaar aan de Frans Halsstraat in Reuver. Met de reconstructie hoopt het Openbaar Ministerie (OM) duidelijkheid te krijgen over wat zich in de woning heeft afgespeeld vlak voor het overlijden van de vrouw. Bij de reconstructie zijn ook de rechter, advocaten, verdachte en zijn auto aanwezig.
De Frans Halsstraat in Reuver is vanwege de reconstructie tussen 8:00 uur en 16:00 uur afgesloten. De bewoners zijn hierover vooraf geïnformeerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!