Veerponten varen niet door hoge Maas en harde wind

Het veer tussen Lottum en Lomm © Edward-Media
Het slechte weer heeft de Limburgse veerponten dit weekeinde parten gespeeld. De kleine fietspontjes over de Maas zijn vanwege de hoge waterstand niet uitgevaren, en zondag is de pont tussen Lottum en Lomm uit de vaart genomen.
De reservepont die daar nu in het water ligt kan niet varen met de harde wind van zondag, wat voor rederij Ton Paulus reden was de verbinding voorlopig stil te leggen. In januari werd het veer ook al stilgelegd, toen vanwege de hoge waterstand.
De andere veerponten van de reder varen wel gewoon.

Hoge Maas

In het zuiden van de provincie zouden dit weekend de kleine fiets- en voetpontjes over de Maas weer gaan varen. Vanwege de hoge waterstand en stroomsnelheid, met een afvoer van meer dan 1000 kubieke meter per seconde, is het te gevaarlijk om deze pontjes te water te laten gaan. Naar verwachting kan er in het Paasweekend wel gevaren worden.
Vorige week werd nog bekendgemaakt dat deze oeververbindingen voortaan gratis zijn.

Op drift

De wind en harde stroming hebben bij Linne ook een plezierjacht in de problemen gebracht. Het bootje kreeg motorproblemen, raakte op drift en belandde daardoor tegen een boeienketting bij de stuw van Linne. Het is nog niet duidelijk wanneer deze boot veilig kan worden weggesleept.
Het jacht is bij Linne tegen een boeienketting gedreven © Track 88