Chippen nog niet verplicht maar deze 165 katten in Born wel

Afbeelding ter illustratie © Gratis katten chippen bij Dierenbescherming Born
De Dierenbescherming in Born gaf zaterdag katteneigenaren de kans om hun huisdier gratis te laten chippen. Ze konden zich vooraf aanmelden en de 165 beschikbare plaatsen waren in een mum van tijd volgeboekt.
Honden moeten in Nederland al 10 jaar verplicht gechipt en geregistreerd worden, maar voor katten geldt dat nog steeds niet. Nóg niet, want minister Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil die plicht voor katten gaan invoeren. Provincies, gemeenten en dierenwelzijn- en natuurorganisaties dringen daar al langer op aan.

Vermist

Jaarlijks raken in Nederland 60.000 katten vermist en maar een klein gedeelte komt terug bij de eigenaar. De rest moet opgevangen worden en dat is voor gemeenten en dierenorganisaties een flinke kostenpost. Katten die niet worden opgevangen en rondzwerven en verwilderen zijn volgens natuurorganisaties ook nog eens verantwoordelijk voor de dood van misschien wel miljoenen vogels.

Aandacht

De Dierenbescherming is groot voorstander van chippen en wil nu alvast de aandacht vestigen op de komende chipplicht voor katten. Landelijk worden 1200 gratis chips geplaatst.