Archeologie-penning voor Beatrice de Fraiture

Beatrice de Fraiture krijgt de Guillonpenning uit handen van collega Leo Verhart. © L1 (Tom Doesborg)
Archeologe Beatrice de Fraiture uit Maastricht heeft zaterdag de Guillonpenning ontvangen. Die werd haar overhandigd tijdens de Limburgse Archeologie Dag 2023 in het Limburgs Museum in Venlo.
Zij kreeg deze prijs, genoemd naar de eerste archeoloog van Limburg Charles Guillon (1811-1873) uit Roermond, omdat ze zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de Limburgse archeologie.

Veelzijdig

De Fraiture was afgelopen jaren betrokken bij diverse archeologische projecten in Limburg zoals de restauratie van de Thermen in Heerlen en de opgraving van het heiligdom in Buchten. Ook was ze medeorganisator van vele tentoonstellingen in de provincie.

Vondst

De Limburgse Archeologie Dag is de jaarlijkse bijeenkomst van amateur- en professionele archeologen en andere geïnteresseerden. Naast lezingen en de uitreiking van de Guillonpenning kiezen de deelnemers ook de beste Limburgse archeologische vondst van het voorgaande jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!