Bijzondere wending in zoektocht eigenaar Rolex

De persoon werd deze week aangehouden. © iStock
De politie in Heerlen was eerder deze week op zoek naar de eigenaar van een zeldzaam Rolex-horloge. Toen de vermeende eigenaar zich meldde kreeg de zaak een bijzondere wending.
De politie vond in Heerlen op maandag 27 maart een Rolex die zeer zeldzaam bleek te zijn. Het klokje zou een waarde van zo'n 41.000 euro hebben. De eigenaar meldde zich afgelopen dinsdag met certificaat en doos van het horloge.

Beschonken toestand

De vermeende eigenaar verklaarde aan de politie dat hij het horloge in beschonken toestand op straat was verloren, zo legt de politie Brunssum-Landgraaf uit op Instagram. Om nog wat uitgebreider in gesprek te gaan met de eigenaar, en de politie het aankoopbewijs nog eens wilde zien, werd een vervolgafspraak gemaakt.

Witwassen

Nog voordat de politie in Heerlen het gesprek met de eigenaar aan kon gaan werd de persoon aangehouden door de politie Brunssum-Landgraaf. De persoon was namelijk in het bezit van een grote hoeveelheid xtc. "De combinatie van dit strafbare feit met het bezit van een zeer duur horloge deed ons vermoeden dat deze centjes niet helemaal eerlijk zijn verdiend. De drugs en het horloge zijn dan ook inbeslaggenomen. Naast het drugsonderzoek wordt de man nu ook verdacht van witwassen", aldus de politie.