L1mburg Centraal: Twee jeugdzorgaanbieders fuseren

Stichting Xonar gaat op korte termijn fuseren met Mutsaersstichting. © L1
Twee jeugdzorgaanbieders fuseren, aanpak Horst aan de Maas in huisvesting statushouders werkt en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Twee jeugdzorgaanbieders fuseren

Een grote fusie in Limburg tussen twee jeugdzorgaanbieders. Stichting Xonar gaat samen met de Mutsaersstichting. Xonar zit al een tijdje in de financiële problemen. Door de fusie zou dat verleden tijd moeten zijn.

Aanpak Horst aan de Maas in huisvesting statushouders werkt

Limburgse gemeenten hebben een brief gekregen van de provincie: als het ze niet lukt om te voldoen aan hun wettelijke taakstelling om statushouders een woonruimte te geven, krijgen ze maximaal drie maanden op te lossen. Daarna neemt de provincie de regie over. In Horst aan de Maas gaat het juist heel goed. 50 van de 77 statushouders hebben daar inmiddels een woonruimte. Dat komt onder meer door de rigoureuze keuze om statushouders voorrang te geven op de sociale huurmarkt.

Maastrichtse transvrouw in energiesector

Ellen Jansen uit Maastricht onderging de afgelopen twee jaar een transitie van man naar vrouw. Ze heeft een eigen bedrijf in de energiewereld dat zich bezighoudt met de energietransitie, een echte mannenwereld volgens haar. Voor dat ze startte aan haar transitie was ze met name angstig voor reacties van zakenpartners.

Campings klaar voor nieuw seizoen

Echt campingweer is het nog niet dit weekend, maar het is toch echt de start van het campingseizoen. De eerste campinggasten maken hun stacaravans klaar voor gebruik, de vakantiehuisjes worden gereed gemaakt voor de eerste gasten, zo ook in Sint Geertruid, op camping De Bosrand.

Wouter Toussaint, van voetbal naar wielrennen

Met zijn 19 jaar is Wouter Toussaint één van de jongste renners die zaterdag starten in de Volta Limburg Classic. Voor het Kerkraadse talent, ooit voetballer bij KVC Oranje, is de Limburgse wedstrijd meer dan alleen maar op de startlijst staan en de wedstrijd uitrijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!