'Boètezitting is uit jasje gegroeid en moet verplaatsen'

Archieffoto van de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting © Wendy Vluggen
De Brand Beer Boètegewoëne Boètezitting en de Vastelaoves Top 555, twee carnavalsevenementen in Venlo, zijn uit hun jasje gegroeid en moeten daarom worden verplaatst naar een andere plek. Dat vindt winkeliersvereniging Venlostad.com.
De ondernemersvereniging schrijft dat in een brief aan het Venlose stadsbestuur, meldt Omroep Venlo.

Opbouw en afbraak

Het gaat de winkeliers niet eens om de evenementen zelf, die juist een positieve uitstraling hebben voor de stad, maar om de hele periode van opbouw tot afbraak die steeds langer wordt en veel impact heeft.
'Reeds op woensdag werden grote delen van het winkelcentrum voorzien van hekken, terwijl de Boètezitting pas op zaterdag plaatsvindt. Winkels waren vanaf dát moment moeilijk tot slecht bereikbaar. Ook de manier van afhekken heeft het winkelpubliek weerhouden te gaan winkelen', schrijft Venlostad.com. Ook voor andere evenementen zoals de Venloop gelden deze opmerkingen.

Overlast overheerst

Venlostad.com stelt dat de overlast niet meer in verhouding staat tot het plezier dat ook binnenstadondernemers eraan zouden kunnen beleven. Daarom is het moment aangebroken om de evenementen te verhuizen, aldus de ondernemers.

Afspraak

Volgens de winkeliersvereniging zijn eerder ook al afspraken gemaakt over een mogelijke verplaatsing. Deze zijn opgenomen in een intentieovereenkomst tussen alle betrokken partijen. 'Mocht het zover komen dat vergunningtechnisch er toch maatregelen getroffen moeten worden ten aanzien van dranghekken, gecontroleerde ingangen en uitgangen, dan wordt het evenement verplaatst naar een ander podium in de stad', zo valt te lezen.

Al aanpassingen gedaan

Frank Jacobs van Stichting BBZ zegt graag in gesprek te gaan met de winkeliers. "Als we met z'n allen vinden dat dingen anders moeten, dan kunnen we daarover praten. Wij hebben dit jaar natuurlijk ook al dingen aangepast, met een podium minder en een ander uiterlijk van het Parade-podium. Soms denk je wel eens: was de Parade maar tien meter breder. Het is gewoon krap daar."

Meerdere belangen

Ook merkt Jacobs op dat met name van de horeca juist de wens bestaat om het evenement op de Parade te behouden. "De Markt heeft al tal van andere evenementen zoals Elf van Elf. Dit is ontstaan op de Parade en er zijn ook veel ondernemers die het daar graag houden. We zullen dus tot een compromis moeten komen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!