Roermond City Run afgelast wegens tekort aan vrijwilligers

De Roermond City Run gaat niet door. © iStock
De tiende editie van de Roermond City Run gaat op zondag 16 april niet door. Er zijn te weinig vrijwilligers om het evenement in goede banen te leiden.
Dat laat de organisatie weten.

Oproep vrijwilligers

De organisatie van de Roermond City Run deed onlangs nog een oproep om vrijwilligers te werven voor de jubileumeditie, maar dat leverde te weinig reacties op. Daarop werd besloten om het evenement alsnog af te blazen.

Teleurstelling

Vooral op de (verkeers)veiligheidsposten, maar ook voor de productie en wedstrijdleiding ontbrak het aan voldoende mankracht. "Het is echt heel jammer, maar wij kunnen op deze manier niet garanderen dat het een veilig evenement wordt en dat willen we pertinent niet", zegt voorzitter Anne Schmidt van de Roermond City Run. Ze is erg teleurgesteld, zeker omdat het evenement na de coronacrisis eindelijk weer gehouden kon worden. "Het was ook nog eens de jubileumeditie met veel festiviteiten."

2024

Of de Roermond City Run in 2024 wel kan doorgaan, is nog niet bekend. Schmidt: "Het is te hopen dat dit hardloopevent nog veel edities mee gaat. Maar daar kan ik op dit moment nog geen zinnig woord over zeggen. Wij gaan eerst deze editie netjes afhandelen. Daarna kijken we verder."
Alle hardlopers krijgen hun inschrijfgeld terug, zo heeft de organisatie laten weten.