Geert Frische neemt na honderden vergaderingen afscheid

Geert Frische tijdens een van zijn honderden vergaderingen. © Provincie Limburg
Geert Frische uit Maasbracht heeft dinsdag afscheid genomen als lid van de Provinciale Staten. Hij was sinds 2003 onafgebroken lid. Landelijk zijn er maar drie bestuurders die twintig jaar of langer actief zijn in de provinciale politiek.
Frische woonde honderden vergaderingen bij. "Dat zijn er tientallen per jaar geweest, niet alleen Statenvergaderingen, maar ook commissievergaderingen", zo zei hij vlak voor zijn allerlaatste Statenvergadering dinsdagmiddag.

Vijf gouverneurs

In zijn lange carrière maakte Frische vijf gouverneurs mee, enkele tientallen gedeputeerden en ruim 200 Statenleden. In 2008 maakte hij zich sterk voor de beloning voor de volksvertegenwoordigers in het provinciehuis.

Hoogtepunten

Volgens de CDA'er heeft hij heel veel hoogtepunten gehad. "Als ik kijk naar een tunnel bij Maastricht, maar bijvoorbeeld ook Nedcar waaraan de provincie een grote bijdrage heeft geleverd." Gouverneur Emile Roemer had lovende woorden voor Frische. "Hij heeft een grote staat van dienst, niet alleen als een zeer ervaren Statenlid, maar ook als de vice-voorzitter en de voorzitter van het presidium. Men is hem hier heel wat dank verschuldigd." Roemer gaat hem missen. "Niet alleen voor zijn werk wat hij hier gedaan heeft, maar ook als persoon."

Levenservaring

In zijn afscheidsspeech zei Frische onder andere: "We hebben veel bereikt en we hebben veel meegemaakt. Ik kan oprecht zeggen dat ik er vaak van genoten heb. Het kostte het nodige, van uren tot diesel, maar het leverde me ook energie en levenservaring op."
Frische kreeg samen met drie andere Statenleden een Koninklijke onderscheiding.