Kleuters proeven van gevonden cocaïne in Tegelen

Kleuters vonden een zakje cocaïne in bosjes net buiten het schoolplein. © L1 (Guus Benders)
Leerlingen van basisschool PassePartout in Tegelen vonden een zakje met cocaïne naast het schoolplein. Vier kleuters proefden ervan en werden naar het ziekenhuis gebracht.
Dat bevestigt de politie na berichtgeving van De Limburger.

Witte substantie

De leerlingen speelden buiten toen ze het zakje met de witte substantie vonden. "Het gaat hier om kleuters en dan past het natuurlijk wel bij de leeftijd dat je wilt ontdekken wat je gevonden hebt", legt bestuurslid Rob Thuijls van onderwijsstichting Kerobei uit waar de basisschool onderdeel van uit maakt. "Een leerkracht zag het gebeuren en die heeft gelijk de politie ingeschakeld."

Resten van cocaïne

De politie benadrukt dat het niet gaat om een vol zakje cocaïne. "Het was een klein zakje waar resten van een wit poeder in zaten. Na onderzoek is gebleken dat het hier inderdaad om cocaïne ging", aldus een woordvoerder van de politie.

Ziekenhuis

De kleuters zijn na het incident naar het ziekenhuis gebracht. "Toen bleek dat het om cocaïne ging zijn de leerlingen naar het ziekenhuis gebracht. Eerder merkten we ook niets qua gezondheid aan ze", aldus Thuijls. "De leerlingen zijn daarna vrij snel in goede gezondheid naar huis gegaan.'

Geen onderzoek

Voor de politie houdt de zaak hier ook op. "Het zakje lag niet op het schoolplein, dus dat maakt het al weer een ander verhaal. Daarnaast is het moeilijk te achterhalen wie het zakje daar heeft neergelegd." Thuijls: "Bij ons is ook niet bekend dat dit eerder is voorgekomen. Het is niet zo dat we hier vaker drugs vinden rond het schoolplein."
Het incident vond vorige week maandag plaats. Ouders werden diezelfde dag nog geïnformeerd over het voorval.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!