Koninklijke onderscheiding voor vier Statenleden

Een aantal Statenleden kreeg een onderscheiding van de gouverneur © L1
Vier scheidende statenleden zijn dinsdag koninklijk onderscheiden door gouverneur Emile Roemer. Dat gebeurde tijdens de laatste Statenvergadering in de huidige samenstelling.
Geert Frische, Aissa Meziani, Mariska Werrij-Wetzels en Ingrid Voncken-Janssen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Welvaart

Gouverneur Roemer overhandigde de Koninklijke Onderscheiding aan de vier leden 'omdat zij zich geruime tijd hebben ingezet voor het welbevinden en de welvaart van de Limburgers'.

Twee decennia

Van de vier vertrekkende politici was Geert Frische van het CDA het langst zittende statenlid. Hij maakte twintig jaar deel uit van de Provinciale Staten. Daarnaast is hij ook wethouder van de gemeente Echt-Susteren. "Met Frische verdwijnt heel veel ervaring, geheugen en betrokkenheid bij het wel en wee van Limburg. Een nestor met goed bestuurlijk inzicht en een man van egards, eer en etiquette", besloot gouverneur Roemer.
Woensdag worden de nieuwe leden van de Provinciale Staten geïnstalleerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!