Ad Roest keert niet terug als gedeputeerde

Ad Roest © Jean-Pierre Geusens
Venlonaar Ad Roest komt zeker niet terug als gedeputeerde namens Lokaal-Limburg. De 75-jarige politicus maakte dat maandag bekend op zijn eigen sociale media.
Ad Roest trad in juni 2021 toe in het College van Gedeputeerde Staten nadat in april van dat jaar het hele college was afgetreden.

Topsport

De Venlonaar noemt het vak als gedeputeerde topsport. "En de Limburgers verdienen 100 procent inzet. Met mijn vrouw heb ik echter een indringend gesprek gehad over de komende jaren. De uitkomst hiervan is dat ik mij niet langer kandidaat stel voor een nieuwe periode."

Gezondheid

In de bijna twee jaar dat Roest zitting had als gedeputeerde moest hij zijn werk combineren met een gezondheidstraject. "Desondanks heb ik de schouders eronder gezet en kon ik doorgaan met het werk. Op dit moment voel ik mij dankzij de plaatsing van een nieuwe pacemaker weer topfit", legt hij uit op zijn Facebookpagina. "Kan ik er van overtuigd zijn dat mijn gezondheid de komende vier jaar stabiel blijft? En rest mij daarna nog voldoende tijd om in goede gezondheid meer tijd te besteden aan mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen? Het antwoord op beide vragen is niet zeker."
Nu, na bijna twee jaar, zegt hij het College van Gedeputeerde Staten dus definitief vaarwel. "Tot de installatie van een nieuw college blijf ik met volledige inzet en plezier mijn werkzaamheden uitvoeren. Maar helemaal rustig aandoen zit niet in mijn genen, dus zal rustig om mij heen kijken waar ik met mijn kennis en ervaring nog van dienst kan zijn", besluit hij. In 2018 werd Roest in Venlo wethouder financiën namens de lokale partij EENLokaal. Die functie bekleedde de oud-ondernemer drie jaar.
Eerder maakte gedeputeerde Maarten van Gaans namens D66 al bekend dat hij niet terugkeert als gedeputeerde.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!