L1mburg Centraal: regio's zoals Parkstad achtergesteld

De Pancratiuskerk in Heerlen © L1 (Erwin Minkenberg)
Nieuw lesmateriaal over de Tweede Wereldoorlog. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending van L1mburg Centraal van maandag 27 maart.

Regio's zoals Parkstad achtergesteld; Rijk moet ingrijpen

Een vernietigend rapport over hoe Den Haag omgaat met achterstandsregio's zoals de Parkstad. Die regio's worden achtergesteld en de ongelijkheid is alleen maar verder toegenomen, ondanks pogingen van het Rijk om er iets te verbeteren. Dat stellen drie landelijke adviesorganen in een rapport dat maandag is verschenen. Mensen voelen zich niet gezien of begrepen door de overheid en volgens de onderzoekers hebben ze daar feitelijk alle reden toe.
Bekijk hier de hele reportage.

Nieuw lesmateriaal over de Tweede Wereldoorlog

Wie is de held en wie is de vijand? Of is het misschien niet zo zwart wit? Anyone, een podcast en beeldverhaal, zet de Tweede Wereldoorlog in een ander perspectief. Het is een geschiedenisles over de oorlog, maar dan anders. Het lesmateriaal is gemaakt in Limburg en wordt bij dertig scholen in het land ingezet.
Bekijk hier de hele reportage.

Campagne om vrouwen meer te laten werken

Het is aan de orde van de dag, de krapte op de arbeidsmarkt en de personeelstekorten in veel sectoren, met alle gevolgen van dien. De overheid start een campagne om vrouwen tussen de 30 en 60 jaar meer uren te laten werken om de tekorten te verminderen. Een paar uur extra zou de druk op de arbeidsmarkt al verminderen. In de studio spreken we erover met Europarlementariër Vera Tax.
Bekijk hier het hele gesprek.

Ondanks tegenslagen blijft MVV zevende

MVV verloor zondag niet alleen de uitwedstrijd van Willem II, maar raakte ook middenvelder Nicky Souren kwijt met een gebroken kaak, na een ongelukkige botsing met ploeggenoot Leory Labylle. Ondanks die nederlaag blijft MVV zevende en houdt zo dus uitzicht op de play-offs.
Bekijk hier de hele reportage.