Maastrichtse Ironman-held presenteert boek over spierziekte

Glenn Wijntjens tijdens de presentatie. © L1 (Maurice de Heus)
In een bomvolle Dominicanen-boekhandel presenteerde Glenn Wijntjens zijn levensverhaal. De 41-jarige Maastrichtenaar kampt sinds zijn jeugd met een progressieve spierziekte.
Door de spierziekte Ataxie van Friedreich moest Glenn op zijn vijftiende stoppen met voetbal. Vijf jaar later belandde hij definitief in een rolstoel. "Dat waren voor mij de moeilijkste jaren", zo vertelt Glenn bij de presentatie van het boek "Een Lach met Tranen".

IronMan

In Maastricht is Glenn vooral bekend door de opvallende initiatieven van zijn vriendengroep Super-Maan. Een carnavalsact in een RedBull-auto van Verstappen leverde de vrienden eeuwige roem op in de vastelaoves-wereld. Internationaal baarde Glenn opzien door in 2018 met zijn vriend Mathon een volledige IronMan te voltooien. De wereldprimeur van 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en een marathon van 42 kilometer rennen leverde het duo een Prijs van Verdienste op. Tom Dumoulin werd zo geïnspireerd door het tweetal dat hij een dag later de gage van de plaatselijke wielerronde doneerde aan het SuperMaan-duo.

Opbrengst

De opbrengst van het boek gaat naar de stichting Rollen voor Spieren, die Glenn persoonlijk startte. De stichting zamelt geld in voor onderzoek naar de spierziekte Friedreich Ataxie.
Er is veel publiek aanwezig. © L1 (Maurice de Heus)