Illegaal feest gestopt Maastricht: politie voert charge uit

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een illegale raveparty beëindigd in een leegstaand kantoorpand aan het Wim Duisenbergplantsoen in Maastricht. Na de beëindiging waren er confrontaties tussen agenten en relschoppers. Er is niemand aangehouden. Een agent is gewond geraakt.
De politie was massaal aanwezig om het feest met 1500 feestvierders te beëindigen. De politie greep in na overleg met burgemeester Annemarie Penn.

Charge

Het feest in het leegstaande kantoorpand van vijf verdiepingen werd rond 02:00 uur beëindigd. Daarna keerde een groep van ongeveer 150 mensen zich tegen de politie. Agenten werden uitgescholden en werden bekogeld met glazen flessen. De politie voerde daarop charges uit. Ook zijn twee politiehonden ingezet. Twee mensen zijn gewond geraakt, maar hoe het met hen gaat is onduidelijk omdat de twee zich niet meer bij de politie hebben gemeld.
Na de charge van de politie verspreidde de groep zich in de omliggende wijk en kwamen daarna weer terug. Opnieuw werden er stenen en glaswerk gegooid. Er volgde opnieuw een charge en de relschoppers verspreidden zich weer in de wijk.
De politie heeft daarna ervoor gekozen om de wijk uit te gaan om te de-escaleren.

1500 feestvierders

Volgens de politie kwamen de feestgangers met onder meer auto's, busjes en caravans uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en zelfs Tsjechië. "We hebben maar heel weinig mensen Maastrichts horen praten", zei chef basiseenheid Martijn Boer van de politie in Maastricht.