Zinloos geweld-tegel voor mishandeling met wijnfles

Zinloos geweld-tegel © ANP
In Weert wordt een zinloos geweld-tegel geplaatst, nadat een mishandelde agent daar in een rechtszaak om had gevraagd.
De agent werd vorige zomer door een vrouw met een wijnfles tegen het hoofd geslagen en liep daardoor ernstig hoofdletsel op, schreef Weertdegekste destijds.

Verbrijzelde oogkas

Het incident vond op 2 juli 2022 plaats op het Sint Raphaelpad. De agent, op dat moment niet in dienst, hoorde geschreeuw en vroeg aan een vrouw wat er aan de hand was. De vrouw en haar vriend waren onder invloed van alcohol en reageerden agressief. Het slachtoffer liep een verbrijzelde oogkas, gebroken neus en hersenschudding op.

Straf

De rechter kwalificeerde het incident als ‘poging tot zware mishandeling’ en veroordeelde de vrouw tot een taakstraf van 180 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een schadevergoeding van 4.000 euro.

Toch een tegel

Het slachtoffer vroeg in de rechtszaal ook om een schadevergoeding in de vorm van een zinloos geweld-tegel. In eerste instantie kon de rechtbank dit verzoek niet inwilligen omdat het om "niet rechtstreekse schade" zou gaan, maar nu gaat de legging toch plaatsvinden, laat de politie weten.
Bij de onthullng zullen behalve het slachtoffer ook burgemeester Raymond Vlecken en politiechef Ingrid Schäfer-Poels aanwezig zijn.