Crisisopvang 80 asielzoekers Maastricht opnieuw verlengd

Stadhuis in Maastricht. © iStock
Maastricht verlengt de crisisnoodopvang voor 80 asielzoekers in het voormalige schoolgebouw Don Bosco aan de Mariënwaard opnieuw. Dat laat wethouder Anita Bastiaans weten in een brief aan de gemeenteraad.
Het gaat om een bed-, bad- en broodvoorziening om de nog steeds voortdurende druk in het overvolle Ter Apel te ontlasten.

Drie maanden verlengd

Aanvankelijk zouden de 80 asielzoekers vanaf september vorig jaar maar drie maanden blijven, maar dit werd afgelopen november verlengt tot 1 april van dit jaar. Nu wordt de sluiting van de opvang opnieuw opgeschoven tot 31 december 2023.

'Gedoogbeschikking'

"Gezien de noodsituatie en de behoefte om de locatie langer te kunnen gebruiken als opvanglocatie nemen wij, bij wijze van uitzondering en rekening houdend met de landelijke en lokale wet- en regelgeving, opnieuw een gedoogbeschikking," aldus Bastiaans.

Langere duur

Het Centraal Orgaan voor Asielzoekers (COA) heeft enkele weken geleden een bezoek gebracht aan de locatie Mariënwaard om te onderzoeken of zij de locatie willen overnemen als opvanglocatie voor langere duur. De gemeente is nog in afwachting van het onderzoek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!