Raymond Knops nieuw lid raad van toezicht Fontys

Demissionair staatssecretaris Raymond Knops © L1
Raymond Knops (51) uit Hegelsom heeft op 1 maart Ria Oomen uit Echt opgevolgd als lid van de raad van toezicht van Fontys.
Oomen nam na de maximale twee termijnen afscheid.

NIDV

Knops stopte in januari als CDA-Tweede Kamerlid uit de politiek. De oud-staatssecretaris van Binnenlandse Zaken wordt bestuursvoorzitter van de Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV), de lobbyvereniging voor de Nederlandse wapenindustrie.

Bekend terrein

Fontys is geen onbekend terrein voor Knops. Op de website van Fontys vertelt hij dat hij het opleidingsinstituut kent vanuit verschillende perspectieven.

Talentontwikkeling

Knops was in 2017 tot aan zijn benoeming in het kabinet lid van de raad van advies van Fontys Engineering. "Ik heb zo met eigen ogen de gedrevenheid van docenten en studenten gezien. Fontys vervult een belangrijke rol in Brabant en Limburg; vanuit mijn achtergrond en ervaring wil ik graag bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onderwijs en onderzoek bij Fontys. Zodat het aanwezige talent in de regio de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen voor onze maatschappij."