Geen woningen gesloopt voor herinrichting centrum Panningen

Er worden geen woningen gesloopt voor de herinrichting van het centrum in Panningen. © Omroep P&M
Er worden geen woningen gesloopt voor de herinrichting van het centrum in Panningen. De gemeenteraad van Peel en Maas koos dinsdagavond unaniem voor een variant waar het Raadshuisplein een parkeerplein blijft en waar geen woningen worden gesloopt.
Dat meldt Omroep P&M.
De gemeenteraad besprak dinsdagavond de herinrichting van het centrum tijdens de raadsvergadering. Het college stelde voor om van het Raadhuisplein een groen belevingsplein te maken, zonder parkeerplaatsen. Hiervoor zouden echter zeven woningen gesloopt moeten worden om de nieuwe parkeerplekken te kunnen realiseren. De Leerlooierweg zou namelijk worden doorgetrokken, waardoor sloop onvermijdelijk zou zijn.

Onvrede

Verschillende bewoners en ondernemers spraken hierover hun onvrede uit. De ondernemers waren bang dat consumenten straks niet meer naar het centrum zouden komen. Ook een van de eigenaren van de woningen die mogelijk gesloopt zouden worden, sprak opnieuw in de gemeenteraadsvergadering zijn zorgen uit.

Veiligheid

Naast het besluit dat het Raadshuisplein een parkeerplein blijft, komt er ook een onderzoek naar de veiligheid rondom het centrum en de mogelijkheid tot afsluiten van de Raadhuisstraat.