Opnieuw aandacht voor cashtrappers in Opsporing Verzocht

De politie is op zoek naar één verdachte © iStock
De politie heeft dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht gevraagd voor een verdachte die zich schuldig heeft gemaakt aan het plaatsen van cashtrappers.
De verdachte plaatste op drie geldmaat-pinautomaten in Kessel, Helden en Horn nagemaakte geldkleppen.

Cashtrappers

Dat gebeurde op de avond van 2 december 2022. Een cashtrapper is een nagemaakte geldklep die aan de achterzijde is voorzien van een plakstrip. Die strip vangt het geld van pinners op. In Helden werd het bedrog van de verdachte ontdekt toen een slachtoffer opviel dat er een neppe klep over de pinautomaat zat. De politie is echter nog altijd op zoek naar de verdachte.

Dezelfde verdachte

Op camerabeelden is te zien dat op alle drie de locaties dezelfde verdachte de vervalste geldkleppen plaatst. Het is een man van ongeveer 25-30 jaar oud met een donkerkleurig vest met capuchon, een donkerkleurige jas en een zwarte pet. Ook droeg hij een zwart mondmasker. De politie vermoedt dat de man mogelijk door Nederland reist.
De politie wil graag weten of iemand meer kan vertellen over de man. Ook roepen ze in het programma op om bij het vermoeden van cashtrapping het telefoonnummer op de pinautomaat te bellen en niet weg te lopen.