Venlose horeca opgelicht met nepmuntjes uit 3d-printer

Bier uit een plastic beker © Istock
Kasteleins in Venlo zijn tijdens carnaval gedupeerd door valse drankpenningen. De Venlose horeca maakt tijdens carnaval gebruik van één drankpenning, het Venlonaerke.
Volgens Omroep Venlo zijn er dit jaar tientallen valse Venlonaerkes ingeleverd.

Textuur

Dit jaar zijn er ook namaak-Venlonaerkes opgedoken, die qua textuur verschillen van de echte muntjes. "De valse betaalmuntjes zijn natuurlijk 's avonds of met een hele stapel echte muntjes ingeleverd. Dan merk je dat als kastelein niet direct", zegt Harry Rameckers van de Stichting Stadsmunt tegen de stadsomroep. "Die valse muntjes leveren de kastelein schade op, want die worden niet uitbetaald."

3d-printer

De muntjes zijn volgens Ramaekers met een 3d-printer gemaakt. De stichting heeft aangifte gedaan, maar overweegt om in de toekomst meerkleurige muntjes te gaan gebruiken die niet zo gemakkelijk uit de printer rollen. Ook waarschuwt Ramaekers de Venlose horeca om alert te zijn tijdens de Venloop komend weekend, omdat de muntjes dan ook nog geldig zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!